Ortodokse kirker i Norge

De fleste ortodokse kirker i Norge er migrantkirker, selv om den Ortodokse kirke i Norge trekker sine røtter tilbake til tidlig middelalder. De nasjonale ortodokse kirkene, den russiske, serbiske, greske osv. er godt etablerte og har relativt store medlemstall. I Norge er de koptiske kirkene (eritreisk-, etiopisk- og egyptisk ortodokse) etablert senere, men de har mange registrerte menigheter. Til tross for at mange etniske nordmenn de senere årene har funnet sin plass i den ortodokse kirke, har flertallet bakgrunn som immigranter eller flyktninger. Du finner ulike ortodokse kirker over hele landet, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. De ortodokse kirkene i Norge har rundt 11 000 medlemmer til sammen, et tall som er doblet de siste 6 årene.

Ortodokse kirker i Norge: Russisk, Rumensk, Bulgarsk, Gresk og Serbisk.

I tillegg kommer de «gamle» ortodokse: Eritreisk, Etiopisk og Koptisk (Egypt). Det finnes 13 eritreiske og etiopiske ortodokse menigheter spredd utover landet. Kun en koptisk- egyptisk menighet (arabisk språk) i krypten i Majorstua kirke.

Les mer om ortodoks kristendom her.